Uusi blogi?

Olen nyt kirjoittanut puolisen vuotta englanninkielistä blogia Game Design is about Structure. Homma on toiminut ihan kohtuullisesti ja välillä olen kirjannut ylös sellaisiakin aiheita, joita en ehkä olisi ymmärtänyt ihan niin hyvin ilman blogin olemassaoloa. Esimerkiksi kirjoitukseni haasteseikkailupelaamisesta olisi tuskin koskaan nähnyt päivänvaloa ilman blogi-muotoista julkaisua.

Aloitan nyt kuitenkin uuden, suomenkielisen blogin näin erikseen kirjoittaakseni hieman toisenlaisista asioista: siinä missä tuo englanninkielinen blogini käsittelee ”elämääni nörttinä” eli peliharrastusta, pelisuunnittelua, genrekirjallisuutta ja vastaavia aiheita, ajattelin tässä kirjoittaa yleisemmin ihmistä kiinnostavista aiheista. Erityisesti keihääni kärki osoittaa filosofisia ja poliittisia kysymyksiä kohti. Tällä ajatuksella uudesta blogista on pari ajankohtaistakin motivaatiota:

  • Ensi tiistaina Helsingissä on mielenosoitus poliittista sensuuria vastaan. En ole likimainkaan siellä päin, mutta itse aate kyllä puhuttelee. Tämä liittyy blogaamisasiaan siten, että kaikki joilta olen asiasta kysynyt ovat olleet sitä mieltä, että tuon englanninkielisen blogini lukijat eivät halua sotkea poliittisia kysymyksiä ammatillisesti keskittyneeseen blogiini. No, sitä varten siis uusi blogi. En voi nyt osallistua itse mielenosoitukseen (tai en usko sitä niin tärkeäksi että junailisin Helsinkiin sen takia, kenties), mutta ainakin voin kirjoittaa oman näkökulmani asiaan ja ehkä houkutella jonkun helsinkiläisen liikkeelle puolestani.
  • Isäni, joka jätti äskettäin kunnallispolitiikan täällä Sonkajärvellä, on äännellyt vähän siihen malliin, että minun pitäisi mennä ehdolle ensi syksyn kunnallisvaaleissa. Epäilen vähän, että puolue ei välttämättä tykkää ajattelustani, mutta muuten aihe on kyllä ihan huvittava. En tiedä miten paljon kampanjointia olisin tekemässä, mutta poliittisen blogin nyt ainakin voin perustaa ja kirjoittaa vähän muistiinpanoja siitä, millaisia arvoja ajaisin Sonkajärven kunnanvaltuustossa.

Eli lyhyellä tähtäimellä kirjoitan vähän sensuurista, pidemmällä tähtäimellä Sonkajärven kunnallisvaaleista ja pisimmällä tähtäimellä yleensä ottaen mistä nyt mieleen juolahtaa. Voisin vaikka ruveta kommentoimaan sanomalehtiuutisointia: maailmalla tapahtuu aina kaikenlaista pöljää, mistä on helppo iskeä jutunjuurta.

Mitä tulee blogin nimeen, niin se on aiheeseen sopivasti poliittinen kompromissi. (Toisin sanoen, en siis keksinyt mitään parempaakaan.) Lisäksi siinä on se hyvä puoli, että karhun on helppo mennä talviunille jos suomenkielisen blogin pitäminen alkaa kyllästyttämään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: